Fort Bronsbergen te Zutphen


NL Capital (her)ontwikkelt locatie Bronsbergen in Zutphen.
Restaurant ’t Zusje eerste nieuwe aanvulling.


Zutphen, december ‘23

Medio 2021 verwierf NL Capital het Bronsbergen “wellness” pand. Een prachtig pand, gelegen aan het Bronsbergenmeer te Zutphen. Al vele jaren zijn in dit pand onder andere Wellness Center de Bronsbergen en Sportcentrum Aerofitt gevestigd.

Eind ’22 kwam de mogelijkheid om het naastgelegen en aaneengesloten pand “Fort” Bronsbergen uit een faillissement aan te kopen. Een pand met een rijk verleden wat helaas sinds 2019 geen invulling meer kent.

Deze panden worden nu (her)ontwikkelt waardoor deze prachtige locatie haar charme terugkrijgt. Zo zal in samenspraak met de langdurige huurders Wellness Center de Bronsbergen en Aerofitt geïnvesteerd worden in uitbreiding, renovatie en verduurzaming. De uitstraling van het “wellness” pand inclusief het parkeerterrein zal klaar gemaakt worden voor de toekomst.

Het aaneengesloten pand “Fort” Bronsbergen krijgt een gehele metamorfose. Voor de bovenste verdieping lopen gesprekken met potentiële horeca/leisure huurders. Op de begane grond zal restaurant ’t Zusje haar 36e vestiging openen. Vanaf het voorjaar ’24 kunnen gasten bij ‘t Zusje genieten van dit prachtige restaurant met een groot terras aan het water.

Er worden door NL Capital verdere plannen ontwikkelt om naast het pand “Fort” Bronsbergen een hotel te realiseren. De bestemming voor dit hotel is reeds aanwezig. De (hotel)plannen zullen in het voorjaar ’24 gecommuniceerd worden.

Media ‘t Zusje:
Facebook ‘t Zusje
Instagram ‘t Zusje
Website ‘t Zusje.nl

Wellness / Fitness:
Wellness Center de Bronsbergen
– FeelGoodClub Aerofitt

Media historie “Fort Bronsbergen”
2009: “Fort Bronsbergen verkocht”
– 2019: artikel Omroep GLD, “Fort Bronsbergen stopt
– 2022: artikel Tubantia, “faillissement EZG”
2022: artikel de Stentor “faillissement EZG”